BRANSJEORGANISASJON

Utvidet Musikkutstyrsordning vil ha enda flere søkere

Musikkutstyrsordningen gir lokale utøvere tilskudd til øvingsutstyr. Her fra et av musikkrommene på Huset i Alta med deler av elektronikabandet Stuck In North. Foto: Mads Suhr Pettersen.

Musikkutstyrsordningen ønsker seg enda flere søkere til andre tildelingsrunde – etter å ha opplevd rekordmange søkere i første runde.

I mars 2019 fordelte Musikkutstyrsordningen 25,8 millioner kroner til 103 av de i alt 202 søknadene som kom inn – noe som var en dobling av tildelingene sammenlignet med 2018.

Økte bevilgninger fra Kulturdepartementet sørget nemlig for en utvidelse av ordningen, slik at et bredere spekter av kulturaktører kan få tilskudd – som også kor, korps, klassisk og scenekunst.

Søknadsfrist til andre runde, der over 12 millioner kroner er klare til å gi et løft til kulturarenaer, øvingsrom og lokale kulturaktører over hele landet, er 2. september.

– Musikkutstyrsordningen er nå i en fase hvor vi tilpasser ordningen for også å treffe de nye feltenes behov, sier daglig leder Karen Sofie Sørensen, som nå håper på mange gode søknader fra hele landet – og på tvers av alle sjangre – innen mandagen.

– Det er viktig for oss at både små og store kulturlokaler- og arrangører får med seg at de kan søke slik at de gode prosjektene er sikret muligheten til å motta tilskudd, understreker hun. (NTB)

Karen Sofie Sørensen er daglig leder i Musikkutstyrordningen, og ønsker seg nå flere søkere til andre tildelingsrunde i 2019, hvor man har utvidet ordningen. Foto: Jonathan Vivaas Kise.

ANNONSE

Si din mening om denne artikkelen

kommentarer

Powered by Facebook Comments

Du vil kanskje også like